Cennik stary

Słodki box – oferta tylko weekendowa ( to porcje ciast i deserów) szczegóły:https://www.facebook.com/CiachaEwyEwaOlesinska/

Idealne na prezent:
1) Pierniki dekoracyjne (pięknie zapakowane w kartonik, możliwość wysyłki ):
– Chatka z piernika z oświetleniem ( na podkładzie fi 25, wys. ponad 20 cm) – 150 zł.
– Chatka mała z piernika oświetlona( na podkładzie fi 25, wys. 18 cm) – 100 zł.
2) Lizak bezowy ( min. zamówienie- 10 szt. możliwość wysyłki) zapakowany w celofan związany wstążką, kolorystyka do ustalenia – 6 zł.
3) Różek bezików – (waga ok. 60g – min. zamówienie -5 szt. możliwość wysyłki) zapakowany w celofan i związany wstążką, kolorystyka do uzgodnienia- 11 zł.
4) Pudełko słodkości ( zapakowane w celofan zawiązany wstążką) – cena 100 zł.
W skład boxu wchodzi mix słodyczy: cakesicles, pops cake, lizaki bezowe i jaglane, owoce w czekoladzie ( truskawki, banany, jabłka), ciastka kruche, pierniczki, zefiry.
Dekoracją dodatkową są kwiaty z papieru jadalnego ręcznie robione.
To wszystko znajdziesz w eleganckim pudełku o wymiarze 12 cm, jasnym lub ciemnym. Ilość słodyczy w pudełku 15 szt.
5) Mix ciasteczek: cena 70 zł.
Mix różnego rodzaju ciastek w kartoniku – waga 1 kg , możliwość wysyłki.

Słodka poczta- zamówiony wypiek z dostawą pod wskazany adres, w formie prezentu z życzeniami lub dedykacją.

1 ) ARTYSTYCZNE:

2) KLASYCZNE:

3) W KUBKU:

Napisy na tortach klasycznych, ciastach czy deserach dodatkowo płatne – 10 zł.


Zefiry owocowe: zefir jest bezglutenowy, coś jak ptasie mleczko czy pianka, przygotowany min. z musów owocowych i białka. Różne smaki: czarna porzeczka, malina , truskawka, jabłko, banan. Możliwość wysyłki.


Sernik:
– klasyczny – Fi 24 – 100 zł. 20 x 38 cm – 140 zł.
– baskijski – Fi 24 – 150 zł.
– oreo – Fi 24 – 120 zł. 20 x 38 cm – 160 zł.
– ze słonym karmelem i orzeszkami – Fi 24 – 110 zł. 20 x 38 cm – 160 zł.
– z mango i żelką z mango – Fi 24 – 120 zł. 20 x 38 cm – 170 zł.
– bananowo-czekoladowy – Fi 24 – 130 zł. 20 x 38 cm – 160 zł.
– dyniowy – Fi 24 – 110 zł. 20 x 38 cm – 150 zł.
– pistacjowy – Fi 15 – 110 zł Fi 24- 200 zł.
– malinowy z żelką malinową – Fi 24 – cena 120 zł. 20 x 38 cm – 170 zł.
bez cukru ( ksylitol) + 50 zł.; może być bez glutenu

Ciasto czekoladowe z kwiatami z białej czekolady: Fi 24 – 180 zł.

Bok czekoladowy lub biały z orzechami, owocami liofilizowanymi, suszonym, maślanymi herbatnikami – 80 zł.

Ciasto bananowa kawa – Fi 24 – 120 zł. 20 x 38 cm- 160 zł.
( ciasto przekładane: ciasto bardzo czekoladowe, nasącone kawą, karmelizowane banany, krem kawowy, krem śmietankowy)

Brownie:
– brownie mega czekoladowe z nutką pomarańczy Fi 24 – 90 zł. 20 x 38 cm – 150 zł.
– brownie z czerwonej fasoli i czekolady Fi 24 – 100 zł.
– brownie wegańskie z ciecierzycy – orzechów- Fi 24– 110 zł.

Pani Walewska Fi 24 – 100 zł. 20 x 38 cm – 150 zł.
(ciasto przekładane: ciasto kruche, dżem własnej roboty, krem patissiere i beza z migdałam)
(wersja bez glutenu, bez cukru, bez laktozy +40 zł.)

Malinowa chmurka Fi 24 – 110 zł. 20 x 38 cm – 160 zł.
(ciasto przekładane: ciasto kruche, galaretka z malinami, krem chantilly, beza z migdałami)
(wersja bez glutenu + 10 zł. )

Truskawkowa lub wiśniowa chmurka Fi 24 – 90 zł. 20 x 38 cm – 140 zł.
(ciasto przekładane: ciasto kruche, galaretka z truskawkami lub wiśniami, krem chantilly, beza z migdałami)
(wersja bez glutenu + 10 zł. )

Piekielna czekolada 15 x 15 cm – 80 zł. – 20 x 20 cm – 120 zł.
(ciasto czekoladowo – piernikowe, karmelizowane śliwki w rumie, mus czekoladowy z chili)

Szarlotka:
– tradycyjna Fi 24 – 90 zł. 20 x 38 cm – 140 zł.
– z migdałami lub orzechami Fi 24 – 110 zł. 20 x 38 cm – 150 zł.
– wegańska Fi 24 – 110 zł.
(wersja bez glutenu, bez cukru +40 zł. )

Snickers ( orzechowiec) Fi 24 – 100 zł. – 20 x 38 cm – 160 zł.
(ciasto przekładane: ciasto miodowe, orzechy w karmelu, krem budyniowy)

Tiramisu Fi 24 – 120 zł. 20 x 38 cm – 150 zł.
(ciasto przekładane: ciasto czekoladowe, krem na bazie sera mascarpone, biszkopty, nasączony kawą)
(wersja bez cukru, bez laktozy +50 zł.)

Czarny las – Fi – 24 – 120 zł. 20 x 38 cm – 160 zł.
(ciasto przekładane: biszkopt kakaowy, wiśnie, śmietana 36%, wiórki z gorzkiej czekolady)
(wersja bez cukru + 30 zł. )

Stefanka (20 x 20 cm) 100 zł. 20 x 38 cm –150 zł.
(ciasto przekładane: ciasto miodowe, krem z kaszy manny, polewa czekoladowa)

Leśny mech Fi 24 – 100 zł. 20 x 38 cm – 140 zł.
(ciasto przekładane: ciasto szpinakowe z nutką limonki i spiruliną, krem chantilly)
(wersja bez glutenu, bez laktozy, bez cukru +20 zł. )

Makowa panienka Fi 24 – 90 zł.
(ciasto przekładane: ciasto kokosowo- makowe, krem patissiere)

Porzeczkowiec Fi 24 – 100 zł. ( 20 x 38 cm ) 140 zł.
(ciasto przekładane: ciasto czekoladowe, krem śmietanowy, konfitura z czarnej porzeczki własnej roboty)

Pleśniak Fi 24 – 90 zł. ( 20 x 38 cm ) – 130 zł.
(ciasto półkruche, dżem z czarnej porzeczki, beza)
(wersja bez cukru +30 zł. )

Kajmakowa kostka (20 x 38 cm ) – 130 zł.
(ciasto przekładane: ciasto z kremem kajmakowym z pokruszoną bezą i bitą śmietaną)

Strucla makowa dł. ok. 50 cm – 95 zł.
(ciasto drożdżowe zawijane z makiem)

Strucla makowa wegańska dł. ok 50 cm – 100 zł.
(ciasto drożdżowe zawijane z makiem)

Makowiec na kruchym : (20×38 cm) – 150 zł. (20×20 cm) – 80 zł. (10×20) – 40 zł.
(ciasto kruche, masa makowa z bakaliami i orzechami)
(wersja bez glutenu +10 zł. )

Krajanka wegańska z owocami (20 x 38 cm) – 100 zł.
(ciasto kruche z musem owocowym)

Truskawkowa zorza – Fi 24 – 150 zł.
( ciasto wegańskie, bez glutenu, bez cukru: biszkopt migdałowy, kokosowy krem budyniowy, galaretka truskawkowa na agarze, ksylitol)

Cakesicles ( ciastko-lody na patyku) – 10 zł.
Deser tortowy ( monoporcja) ( min. 6 szt. ) :
karmelek ( biszkopt orzechowy, karmel, mus orzechowy, polewa rocher) – 13 zł.
jabłko ( palona czekolada, cynamon, kawałki jabłka, herbatnik, zamsz czekoladowy) – 13 zł.
sycylijskie słonce ( sable, ciasto pomarańczowe, krem pomarańczowy, mus czekoladowy z herbatą, polewa) –15 zł.
słoneczny deser ( jogurt, truskawka z rozmarynem, biszkopt malinowy, zamsz czekoladowy) – 13 zł.
wiśnia ( gorzka czekolada, wiśnie, brownie pomarańczowe) – 12 zł.
pijana śliwka ( biszkopt czekoladowy, chrupka, śliwka, mus rumowy, polewa) – 14 zł.
banan ( bananowy karmel, biała czekolada , ciasto czekoladowe, polewa) – 14 zł.
serce ( malina, ocet balsamiczny, jagła, zamsz czekoladowy) – 10 zł.
malibu piramidka (krem kokosowy, żelka ananasowa, biszkopcik imbirowy, zamsz) – 15 zł.
pistacjowa dama ( krem pistacjowy, żelka malinowa, szpinakowy biszkopt, polewa)- 17 zł.
miętus ( kawa, mięta, gruszka, herbatnik) – 16 zł.
kwiatek ( hibiskus, truskawka, kruszonka) – 15 zł.
mini torcik ( miniaturka number cake – ciasteczka migdałowe, krem chantilly, dekoracja kwiaty, beziki) – 15 zł.
piekielna czekolada ( gorzka czekolada, chili, śliwka w rumie, kruszonka piernikowa) – 14 zł.
wachlarz ( serniczek czekoladowy, malina, sable migdałowe, krem chantilly) – 15 zł.
pachnący las ( malina z kefirem, owoce leśne, biszkopt migdałowy, polewa) – 13 zł.
jajko na herbatniku ( biała czekolada, mango, herbatnik) – 14 zł.

Babeczki cupcake ( min. 6 szt. – smaki patrz muffiny ) :
1) z kremem i dodatkami( owoce, słodycze) – 10 zł.
2) z polewą czekoladową lub lukrem – 8 zł.
3) z kremem i dekoracją z masy cukrowej – 15 zł.
(wersja bez glutenu, bez cukru +5 zł. )
Muffiny ( min. 6 szt. ) małe – 5 zł. ; duże – 8 zł.
– marchewkowe
– czekoladowe
– waniliowe z frużeliną owocową
– szpinakowe
– red velvet
(wersja bez glutenu, bez cukru +5 zł. )
Mus szampański ( min. 4 sztuki, poj. 120ml ) 8 zł.
Cake pops w czekoladzie – od 7 zł.
Panna cotta (min. 5 szt., poj. 100 ml) – 6 zł.
Tapioka (min.4 szt., poj. 150 ml) – 9 zł.
Eklery ( min. 4 szt. ) – 13 zł.
Mini Pani Walewska ( min. 5 szt.) cena – 13 zł.
Pączek z domową konfiturą (min. 10 szt. )- waga +-70 g – 10 zł.
Faworki – 200 gr – 25 zł.
Gniazda – pączki hiszpańskie – (min. 10 szt. ) – 7 zł
Rurki z kremem ( min. 10 szt.) – 4 zł.
Ciasteczka Orzeszki ( min. 10 szt.) – 2,20 zł.
Donut fi 6,5 cm (min. 6 szt.) – 4,5 zł.

Czy wystawiam paragony?

Oczywiście 🙂
Wystawiam fakturę do każdego zamówienia za wykonanie usługi gastronomicznej w miejscu wyznaczonym przez klienta.
Oferta jest wciąż udoskonalana o nowe pozycje.
Zapraszam do kontaktu.