Ciasta, Bezy

Wykonuję ciasta bez glutenu, ciasta bez laktozy, ciasta wegańskie – ich cena może być większa.
Jeśli potrzebna jest duża blacha a w cenniku nie ma podanej ceny, napisz a podeślę ofertę na maila.
Rozmiary ciast: Fi 24 – średnica 24 cm (12-14 kawałków); blacha – 20 x 38 cm.( 25-30 kawałków)
Minimalny czas na zamówienia ciast: 3 dni

Serniki Fi 24 ( pieczone, waga +- 2 kg zależy do rodzaju):
Sernik klasyczny160 zł.
(maślany spód, aksamitny sernik na bazie sera twarogu, posypany cukrem pudrem, wersja bez glutenu cena bez zmian)
Sernik dyniowy190 zł.
(maślany spód kakaowy, aksamitny sernik na bazie sera twarogu z dodatkiem pieczonej dyni, udekorowany żelką z żurawiny ( w okresie zimowym) lub malinami, wersja bez glutenu cena bez zmian)
Sernik oreo200 zł.
(maślany spód kakaowy, aksamitny sernik na bazie sera twarogu z dodatkiem ciasteczek oreo, udekorowany kremem na bazie śmietany 36% i ciasteczkami oreo)
Sernik snikers190 zł.
(maślany spód kakaowy, aksamitny sernik na bazie sera twarogu z dodatkiem karmelu, udekorowany karmelem i orzeszkami ziemnymi i kremem karmelowym, wersja bez glutenu cena bez zmian)
Sernik mango190 zł.
(maślany spód kakaowy, aksamitny sernik na bazie sera twarogu z dodatkiem pulpy mango, udekorowany żelką z mango i kremem z białej czekolady, wersja bez glutenu cena bez zmian )
Sernik bananowy190 zł.
(maślany spód kakaowy, aksamitny sernik na bazie sera twarogu z dodatkiem ganache bananowego, udekorowany kremem chantilly i wiórkami z czekolady )

CIASTA BEZ KREMU:

Piernik dojrzewający ( piernik staropolski) – 20×12 cm – 100 zł.
Szarlotka ( maślane kruche ciasto, jabłka prażone) Fi 24 – 150 zł. blacha (+-3,5 kg)- 200 zł.
Strucla makowa ok 40 cm. ( ciasto drożdżowe, miód naturalny, mak, bakalie, cytrynowa polewa) – 100 zł.
Makowiec na kruchym spodzie ( maślane ciasto kruche, mak, miód naturalny, bakalie, orzechy, cytrynowa polewa) blacha – 190 zł.
Makowiec z bezą – Fi 24 – 160 zł. ( ciasto kruche, mak, bakalie, miód naturalny, beza)
Blok czekoladowy ciemny ( mleko w proszku, herbatniki, rodzynki, czekolada, waga +- 1 kg) – 100 zł.
Blok czekoladowy jasny ( mleko w proszku, owoce suszone, orzechy mix, biała czekolada, waga +- 1 kg) –120 zł.

BEZA ( bez glutenu):
10 osób – 175 zł.
15 osób – 280 zł.
18 osób – 350 zł.
20 osób – 385 zł.
– dwa blaty bezowe przełożone kremem mascarpone i frużeliną owocową, udekorowane kremem śmietanowym i świeżymi owocami sezonowymi.
– dwa blaty bezowe z kawałkami czekolady przełożone krem kawowy, udekorowane wiórkami czekolady
– dwa blaty bezowe przełożone kremem karmelowy udekorowane orzechami mix.
Dekoracja bezy: kwiaty, topper jest dodatkowo płatny

Rolada bezowa – 180 zł.
(bez glutenu ok. 10 osób, rolada bezowa z migdałami, kremem na bazie serka mascarpone, z frużeliną owocową, owocami sezonowymi, udekorowana kremem mascarpone i świeżymi owocami)

CIASTA Z KREMEM:
Brownie blacha – 180 zł.
(mega czekoladowe, wilgotne, krem karmelowy)
Piekielna czekolada blacha – 240 zł.
(ciasto przekładane, ciasto piernikowe, śliwki w rumie, krem czekoladowy z chili)
Ciasto świąteczne blacha – 250 zł.
( ciasto przekładane,
Raffaello blacha – 250 zł.
(ciasto przekładane: biszkopt kokosowy, krem waniliowy, dacquoise kokosowy, konfitura ananasowa, ganache kokosowy)
Karaibskie mango blacha – 250 zł.
(ciasto przekładane: ciasto jogurtowe z kawałkami mango, krem mango, mus jogurtowy, galaretka mango, waga ok. 2,3 kg)
Ciasto bananowa kawa blacha- 200 zł.
(ciasto przekładane: ciasto bardzo czekoladowe, nasączone kawą, karmelizowane banany, krem kawowy, krem śmietankowy)
Słonecznikowiec blacha – 180 zł.
(ciasto przekładane: biszkopt tłuszczowy, krem karmelowy, słonecznik prażony w karmelu)
Pani Walewska blacha- 180 zł.
(ciasto przekładane: maślane ciasto kruche, dżem domowy z czarnej porzeczki, krem budyniowy na żółtkach, beza z prażonymi migdałami)
Malinowa chmurka Fi 24 – 180 zł. blacha – 250 zł.
(ciasto przekładane: maślane ciasto kruche, mnóstwo malin galaretce, krem na bazie śmietany 36%, beza z prażonymi migdałami lub orzechami)
StefankaMiodownik blacha – 230 zł.
( ciasto przekładane: 3 blaty ciasta miodowego, krem grysikowy, polewa czekoladowa, waga ok. 2800 kg)
Truskawkowa lub wiśniowa chmurka Fi 24 – 160 zł. blacha – 230 zł.
(ciasto przekładane: maślane ciasto kruche, galaretka z dużą ilością truskawek lub wiśni, krem na bazie śmietany 36%, beza palona)
Snickers ( orzechowiec) waga ok. 2,5 kg, blacha – 260 zł.
(ciasto przekładane: 2 blaty ciasta miodowego, orzechy włoskie usmażone w karmelu, domowy karmel, polewa czekoladowa, krem budyniowy)
Tiramisu blacha – 230 zł.
(ciasto przekładane: biszkopt kakaowy, krem na bazie sera i mleka w proszku, biszkopciki, nasączenie kawą i % tylko na życzenie)
Marchewkowiec Fi 24 – 160 zł. blacha – 200 zł.
(ciasto marchewkowe, orzechy, krem serowy na bazie serka kanapkowego)
Czarny las Fi – 24 – 150 zł. blacha – 200 zł.
(ciasto przekładane: biszkopt kakaowy, wiśnie, krem na bazie śmietany 36%, wiórki z gorzkiej czekolady)
Leśny mech Fi 24 – 150 zł.
(ciasto przekładane: ciasto szpinakowe z nutką cytryny, krem na bazie śmietany 36%, sezonowe owoce)
Porzeczkowiec blacha – 200 zł.
(ciasto przekładane: ciasto czekoladowe, krem na bazie śmietany 36%, domowa konfitura z czarnej porzeczki, wiórki czekolady)

CIASTA DIETETYCZNE:
Sernik bez glutenu:
( sernik klasyczny, mango, karmelowy, dyniowy, ceny bez zmian- patrz wyżej)
Szarlotka bez glutenu Fi 24 – 160 zł.
( maślane kruche ciasto na mąkach bez glutenu, jabłka prażone, możliwa wersja bez mleka +5 zł.)
Malinowa chmurka bez glutenu Fi 24 – 190 zł.
(ciasto przekładane: maślane ciasto kruche na mąkach bez glutenu, mnóstwo malin w galaretce, krem na bazie śmietany 36% lub śmietana roślina, beza z prażonymi migdałami lub orzechami, wersja bez mleka + 10 zł. )
Truskawkowa lub wiśniowa chmurka bez glutenu Fi 24 – 170 zł.
(ciasto przekładane: maślane ciasto kruche na mąkach bez glutenu, galaretka z dużą ilością truskawek lub wiśni, krem na bazie śmietany 36% lub śmietana roślinna, beza palona, wersja bez mleka + 10 zł. )
Ciasto Marchewkowe bez glutenu Fi 24- 170 zł.
( ciasto na mąkach bez glutenu, marchewka, migdały, orzechy, krem serowy)
Brownie wegańskie Fi 24 – 160 zł.
( ciasto czekoladowe wegańskie, krem karmelowo-daktylowy)
Szpinakowe wegańskie Fi 24 – 180 zł.
( ciasto wegańskie ze szpinakiem, krem na bazie śmietany wegańskiej )
Piernik wegański – 100 zł.