Torty

Elegancki, oryginalny i przede wszystkim – PRZEPYSZNY TORT to punkt kulminacyjny każdej imprezy. W pracowni Ciacha Ewy wykonuję autorskie torty na każdą okazję – wesela, urodziny, komunie, chrzciny, wieczory panieńskie, wydarzenia firmowe i tematyczne, rocznice… Wszystkie elementy dekoracyjne przygotowywane są ręcznie przeze mnie.

TORT BENTO60 zł.
Mini torcik Bento Cake dla 2-4 osób, Fi 10 cm. H 6 cm, waga ok.400 g. Składa się z 2 blatów biszkoptu i jednego przełożenia kremem. Kolorystyka do ustalenia. Smak do wyboru: owoce, czekolada, oreo, karmel z orzeszkami. Cena zawiera ładne opakowanie, 2 łyżeczki i świeczkę.

TORT BENTO + BABECZKI 120 zł.
Mini torcik Bento Cake dla 2-4 osób, Fi 10 cm. H 6 cm, waga ok.400 g. Składa się z 2 blatów biszkoptu i jednego przełożenia kremem. Smak do wyboru: owoce, czekolada, oreo, karmel z orzeszkami. 5 szt. babeczek z kremem. Cena zawiera ładne opakowanie i świeczkę.

TORT ARTYSTYCZNY:

tort (Fi 13 cm) 6- 8 porcji – od 250 zł.
tort (Fi 15 cm) – 10-12 porcji – od 300 zł.
tort (Fi 17) – 15 porcji – od 350 zł.
tort 20 porcji – 1- piętrowy – od 420 zł., 2-pietrowy – od 440 zł.
tort 25 porcji – 2-pietrowy – od 550 zł.
tort 30 porcji – 2- piętrowy -od 640 zł.
torty od 40 porcji – 19 zł za porcję plus dekoracja
torty 3D ( min. 15 porcji) – 26 zł. za porcję.

Do podanych cen dodatkowo doliczona jest dekoracja: żywe kwiaty, figurki, ręcznie wykonywane kwiaty z wafla lub maślane, wydruki – od 50 zł. Tort składa się z 4 blatów biszkoptu i 3 przełożeń kremów (wys. ok. 10-12 cm.)

TORT WEGAŃSKI:

tort (Fi 15 cm) – 10-12 porcji – od 330 zł.
tort (Fi 17) – 15 porcji – od 380 zł.
tort 20 porcji – 1- piętrowy – od 450 zł., 2-pietrowy – od 470 zł.
tort 25 porcji – 2-pietrowy – od 580 zł.
tort 30 porcji – 2-pietrowy – od 670 zł.
torty od 40 porcji – 22 zł za porcję plus dekoracja

Do podanych cen dodatkowo doliczona jest dekoracja: kwiaty, figurki, ręcznie wykonywane kwiaty z wafla lub maślane, wydruki – 50-250 zł. Tort wegański składa się z 3 blatów biszkoptu, 2 przełożeń kremów, żelki owocowej, prażynki.

TORT DIETETYCZNY:

1) TORT DIETETYCZNY ŚMIETANKOWY ( 10 os. – 330 zł. 15 os. – 350 zł. )
(biszkopt na mieszance mąk bezglutenowych, przełożony śmietaną roślinną – dwa przełożenia i żelką owocową. Tort słodzony ksylitolem lun erytrolem. Dostępne smaki żelki: malinowa, truskawkowa, porzeczka czarna, mango lub owoce leśne. Udekorowany świeżymi owocami sezonowymi. Otynkowany śmietaną wegańską.

2) TORT BEZ GLUTENU: ( 10 os. – 330 zł. 15 os. – 350 zł. )
(biszkopt na mieszance mąk bezglutenowych z frużeliną owocową i 2x kremem mascarpone. Dostępne smaki frużeliny: owoce leśne, malinowy, truskawkowy. Udekorowany świeżymi owocami sezonowymi, bezikami. Otynkowany.

3) TORT CHAŁWOWO-BEZOWY BEZ GLUTENU ( +- 12 porcji) – Fi 22 cm – 220 zł.
(spód czekoladowy ze słonecznikiem i orzechami laskowymi, bezglutenowy, frużelina z owoców leśnych, krem chałwowy, chrupiąca beza )

4) TORT WEGAŃSKI ŚMIETANKOWO – OWOCOWY : ( 10 os. – 300 zł. 15 os. – 350 zł. )
Waniliowy biszkopt wegański, przełożony żelką owocową i 2x śmietanką wegańską. Dostępne smaki żelki: wiśniowa, malinowa, mango, truskawkowa lub czarna porzeczka. Tort otynkowany śmietaną wegańską, udekorowany owocami sezonowymi.

5) TORT WEGAŃSKI CZEKOLADOWY: ( 10 os. – 300 zł. 15 os. – 350 zł. )
( kakaowy biszkopt wegański, waniliowy biszkopt z kawałami czekolady, karmel i 2x krem czekoladowy. Tort otynkowany kremem czekoladowym, udekorowany owocami sezonowymi.

6) TORT WEGAŃSKI SZPINAKOWY ( 10 os. – 300 zł. 15 os. – 350 zł.)
( biszkopt szpinakowy, brownie, przełożony żelką z owoców leśnych i 2 x kremem z owoców leśnych. Tort nieotynkowany, udekorowany owocami sezonowymi.

TORT TRADYCYJNY:

  1. TORT OREO ( ok. 1,5 kg – ok. 10-12 os. ) – Fi22 – 200 zł.
    ( 2 blaty kakaowe, kremem oreo, dekoracja rozetki z kremu i ciasteczek Oreo)
  2. TORT SZWARCWALDZKI ( ok. 2,5 kg – +-12 os) – Fi 24 cm – 280 zł.
    (3 blaty biszkoptu czekoladowego, krem śmietanowy, krem czekoladowy, wiśnie, nasączenie alkoholem, dekoracja rozety z kremu i kora z czekolady, nasączenie wiśniówka%)
  3. TORT MALINOWY ( +- 1,5 kg – ok. 10 – 12 os. ) – Fi22 – 200 zł.
    ( 2 blaty biszkoptu jasnego, krem z białej czekolady, świeżymi malinami, dekoracja drip, owoce sezonowe, ciasteczka – dekoracja uzależniona jest od pory roku)

    Dekoracja tortów tradycyjnych może trochę różnić się od przedstawionych na zdjęciach, do dekoracji używamy owoców sezonowych, posypek, bezików.

    Dołącz coś więcej:
    1. Napis z masy cukrowej dotyczy tortów tradycyjnych, bezowych, ciast- 15 zł.
    2. Napis wydrukowany dotyczy tortów tradycyjnych, bezowych, ciast – 10 zł.
    3. Świeczka – 2 zł.
    4. Świeczka cyfra – 8 zł.
    5. Kartka – 10 zł.
    6. Fontanna – 10 zł.

Sugerowana waga tortu artystycznego w zależności od ilości porcji:
6-8 porcji – 0,8 / 1,5 kg
10-12 porcji – 1,5kg / 2,2 kg
15 porcji – 2,0 kg / 3,0 kg
20 porcji – 2,6 kg / 3,3 kg
30 porcji – 3,9 kg/ 4,6 kg
40 porcji – 4,8 kg / 6,0 kg