Cennik

Słodki box – oferta tylko weekendowa ( to porcje ciast i deserów) szczegóły:https://www.facebook.com/CiachaEwyEwaOlesinska/

Idealne na prezent:
Pierniki dekoracyjne (pięknie zapakowane w kartonik ):
Chatka z piernika z oświetleniem ( na podkładzie fi 24, wys ponad 20 cm) – 180 zł
Duży zestaw pierników – 100 zł.
Mały zestaw pierników: – 80 zł.
Zestaw pierników: bombki – 70 zł.
Piernik Skrzat ( 18×12,5 cm) – 50 zł.
Piernik Mikołaj (16,5×11 cm) – 45 zł.
Piernik bałwanek ( 18,5×11 cm) – 50 zł.
Piernik kula śnieżna ( 14×11 cm)- 40 zł.
Piernik dziadek do orzechów (18×7 cm) – 40 zł.
Piernik konik na biegunach (16×12 cm) – 40 zł.
Piernik rękawica ( 10×8 cm) – 25 zł.

Lizak bezowy ( min. 5 szt. -zapakowany w celofan związany wstążką, różne kolory) – 6 zł.

Różek bezików – (waga ok. 60g – zapakowany w celofan i związany wstążką)- 11 zł.

Pudełko słodkości ( zapakowane w celofan zawiązany wstążką) – cena 100 zł.
W skład boxu wchodzi mix słodyczy: cakesicles, pops cake, lizaki bezowe i jaglane, owoce w czekoladzie ( truskawki, banany, jabłka), ciastka kruche, pierniczki, zefiry.
Dekoracją dodatkową są kwiaty z papieru jadalnego ręcznie robione.
To wszystko znajdziesz w eleganckim pudełku o wymiarze 12 cm, jasnym lub ciemnym. Ilość słodyczy w pudełku 15 szt.

Mix ciasteczek: cena 70 zł.
Mix różnego rodzaju ciastek w kartoniku – waga 1 kg

Słodka poczta- zamówiony wypiek z dostawą pod wskazany adres, w formie prezentu z życzeniami lub dedykacją.

TORTY :

1 ) ARTYSTYCZNE:
( torty wegańskie, bez laktozy, bez glutenu BG, bez cukru BC -cena + 30 zł)
Tort Fi 10 – 4-6 porcjicena od 160 zł.
Tort Fi 12 – 6-8 porcji – cena od 200 zł.
Tort Fi 15 – 10-12 porcji – od 260 zł.
Tort od 15 porcji – od 230 zł. – cena 17 zł. za porcję + dekoracja
Tort 3D – ( min. od 15 osób) – cena od 23 zł za porcję 
Sugerowana waga tortu artystycznego w zależności od ilości porcji :
– 6-8 porcji – waga 0,8 kg / 2,0 kg
– 10-12 porcji – waga 1,8 kg / 2,6 kg
– 15 porcji – waga 2,5 kg / 3,0 kg
– 20 porcji – waga 3,3 kg / 4,2 kg
– 27 porcji – waga 5,8 kg / 6,4 kg
– 40 porcji – waga 7,0 kg / 8 kg

2) TORT W KUBKU: mały- cena 12 zł. ,. duży – cena 20 zł.

3) KLASYCZNE:
Tort red velvet ( 3 blaty Red Velvet, krem z serka kremowego, udekorowany świeżymi owocami sezonowymi)
– Fi 20 cm – cena 210 zł. (BC +20 zł.)
– serce – cena 150 zł.
Tort gruszkowy ( 2 blaty ciasta imbirowego- czekoladowo-orzechowe, krem z palonej białej czekolady i orzechami, ajerkoniak i gruszki gotowane w syropie)
– średnica 20 cm – cena 180 zł.
Tort chałwowy ( bezglutenowe ciasto czekoladowe, słonecznik, kremem chałwowy, beza) 
– Fi 20 cm – cena 140 zł.
Tort oreo ( 3 blaty kakaowe +2 przełożenia kremem śmietanowo-serowym z ciasteczkami Oreo, udekorowany rozetami z kremu i ciasteczkami Oreo)
– Fi 15 cm – cena 150 zł.
– Fi 20 cm – cena 190 zł.
Tort mocno czekoladowy (3 blaty Black Velvet + 2 przełożenia kremem czekoladowym + chrupka udekorowany rozetami z kremu)
– Fi 20 cm – 200 zł.
Napisy na tortach klasycznych, ciastach czy deserach dodatkowo płatne – 10 zł.

Bezy:
Beza Pavlowa:
1) beza klasyczna, kremem śmietanowo-serowy, frużelina owocowa, owoce świeże
2) beza kokosowa, krem kawowy,
3) beza dacquoise (dakłas czyli z orzechami), krem śmietanowy, orzechy
4) baza czekoladowa, krem do wyboru j/w
do 4 osób – 70 zł.
do 6 osób – 80 zł.
10 osób – 120 zł.
12 osób – 140 zł.
14 osób – 160 zł.
20 osób – 220 zł.
rolada bezowa100 zł.
mini Pavlowa – cena 12 zł. ( minimalne zamówienie 2 szt.)
bezowa chmurka – cena 14 zł. (min zamówienie 4 szt.)
Zefir owocowy:
– lody w waflu zefiry – 12 zł za szt. ( min. zamówienie 4 szt.)
– na patyku zefir z czekoladą – 10 zł za szt. ( min. zamówienie 4 szt.)
– róża zefir – 6 zł za szt. ( gluten free) ( min. zamówienie 5 szt.)

Ciasta:

Sernik bez glutenu:
– klasyczny – Fi 24 – 100 zł. 20 x 38 cm – 140 zł.
– oreo – Fi 24 – 120 zł. 20 x 38 cm – 160 zł.
– ze słonym karmelem i orzeszkami – Fi 24 – 110 zł. 20 x 38 cm – 160 zł.
– z mango i żelką z mango – Fi 24 – 120 zł. 20 x 38 cm – 170 zł.
– bananowo-czekoladowy – Fi 24 – 130 zł. 20 x 38 cm – 160 zł.
– dyniowy – Fi 24 – 110 zł. 20 x 38 cm – 150 zł.
– pistacjowy – Fi 15 – 110 zł Fi 24- 200 zł.
– malinowy – Fi 24 – cena 120 zł. 20 x 38 cm – 170 zł.
(bez cukru +50 zł.)

Ciasto czekoladowe z kwiatami z białej czekolady: Fi 24 – 180 zł.

Brownie:
– brownie mega czekoladowe z nutką pomarańczy Fi 24 – 90 zł. 20 x 38 cm – 150 zł.
– brownie z czerwonej fasoli i czekolady Fi 24 – 100 zł.
– brownie wegańskie z ciecierzycy – orzechów- Fi 24- 110 zł.

Pani Walewska Fi 24 – 100 zł. 20 x 38 cm – 150 zł.
(ciasto przekładane: ciasto kruche, dżem własnej roboty, krem patissiere i beza z migdałam)
(wersja bez glutenu, bez cukru, bez laktozy +30 zł.)

Malinowa chmurka Fi 24 – 110 zł. 20 x 38 cm – 160 zł.
(ciasto przekładane: ciasto kruche, galaretka z malinami, krem chantilly, beza z migdałami)
(wersja bez glutenu, bez cukru, laktozy + 30 zł. )

Piekielna czekolada 15 x 15 cm – 80 zł. – 20 x 20 cm – 120 zł.
(ciasto czekoladowo – piernikowe, karmelizowane śliwki w rumie, mus czekoladowy z chili)

Szarlotka:
– tradycyjna Fi 24 – 90 zł. 20 x 38 cm – 140 zł.
– z migdałami lub orzechami Fi 24 – 110 zł. 20 x 38 cm – 150 zł.
– wegańska Fi 24 – 110 zł.
(wersja bez glutenu, bez cukru +30 zł. )

Snickers ( orzechowiec) Fi 24 – 100 zł. – 20 x 38 cm – 160 zł.
(ciasto przekładane: ciasto miodowe, orzechy w karmelu, krem budyniowy)

Tiramisu Fi 24 – 120 zł. 20 x 38 cm – 150 zł.
(ciasto przekładane: ciasto czekoladowe, krem na bazie sera mascarpone, biszkopty, nasączony kawą)
(wersja bez glutenu, bez cukru, bez laktozy +30 zł.)

Czarny las – Fi – 24 – 120 zł. 20 x 38 cm – 160 zł.
(ciasto przekładane: biszkopt kakaowy, wiśnie, śmietana 36%, wiórki z gorzkiej czekolady)
(wersja bez glutenu, bez curku + 20 zł. )

Stefanka (20 x 20 cm) 100 zł. 20 x 38 cm –150 zł.
(ciasto przekładane: ciasto miodowe, krem z kaszy manny, polewa czekoladowa)

Leśny mech Fi 24 – 100 zł. 20 x 38 cm – 140 zł.
(ciasto przekładane: ciasto szpinakowe z nutką limonki i spiruliną, krem chantilly)
(wersja bez glutenu, bez laktozy, bez cukru +20 zł. )

Makowa panienka Fi 24 – 90 zł.
(ciasto przekładane: ciasto kokosowo- makowe, krem patissiere)

Truskawkowa zorza – Fi 24 – 150 zł.
( ciasto wegańskie, bez glutenu, bez cukru: biszkopt migdałowy, kokosowy krem budyniowy, galaretka truskawkowa na agarze, ksylitol)

Kajmakowa kostka (20 x 38 cm ) – 130 zł.
(ciasto przekładane: ciasto z kremem kajmakowym z pokruszoną bezą i bitą śmietaną)

Strucla makowa dł. ok. 50 cm – 80 zł.
(ciasto drożdżowe zawijane z makiem)

Strucla makowa wegańska dł. ok 50 cm – 90 zł.
(ciasto drożdżowe zawijane z makiem)

Makowiec na kruchym : (20×38 cm) – 150 zł. (20×20 cm) – 80 zł. (10×20) – 40 zł.
(ciasto kruche, masa makowa z bakliami i orzechami)
(wersja bez glutenu czy bez laktozy +30 zł. )

Krajanka wegańska z owocami (20 x 38 cm) – 100 zł.
(ciasto kruche z musem owocowym)

Pleśniak Fi 24 – 90 zł. ( 20 x 38 cm ) – 130 zł.
(ciasto półkruche, dżem z czarnej porzeczki, beza)
(wersja bez glutenu czy bez cukru +30 zł. )

Porzeczkowiec Fi 24 – 100 zł. ( 20 x 38 cm ) 140 zł.
(ciasto przekładane: ciasto czekoladowe, krem śmietanowy, konfitura z czarnej porzeczki własnej roboty)

Desery artystyczne (na sztuki):

Cakesicles ( ciastko-lody na patyku) – 10 zł.

Deser tortowy ( monoporcja) ( min. zamówienie 4 szt) :

  • jabłko ( palona czekolada, cynamon, kawałki jabłka, herbatnik, zamsz czekoladowy) – 16 zł.
  • słoneczny deser ( jogurt, truskawka z rozmarynem, biszkopt malinowy, zamsz czekoladowy) – 15 zł.
  • wiśnia ( gorzka czekolada, wiśnie, brownie pomarańczowe) – 13 zł.
  • serce ( malina, ocet balsamiczny, jagla, zamsz czekoladowy) – 10 zł.
  • malibu piramidka ( kokos, ananas, biszkopcik imbirowy) – 15 zł.
  • pistacja półkula ( pistacja, malina, szpinakowy biszkopt)- 17 zł.
  • kawa chmurka ( kawa, mięta, gruszka, herbatnik) – 16 zł.
  • hibiskus piramida ( hibiskus, truskawka, kruszonka) – 15 zł.
  • banan ( bananowy karmel, biała czekolada , ciasto czekoladowe, polewa) – 14 zł.
  • mini torcik ( miniaturka number cake – ciasteczka migdałowe, krem chantilly, dekoracja kwiaty, beziki) – 15 zł.
  • piekielna czekolada ( gorzka czekolada, chili, śliwka w rumie, kruszonka piernikowa) – 14 zł.
  • karmelek ( biszkopt orzechowy, karmel, mus orzechowy, polewa rocher) – 15 zł.
  • wachlarz ( serniczek czekoladowy, malina, sable migdałowe, krem chantilly) – 15 zł.
  • półkula ( malina z kefirem, owoce leśne, biszkopt migdałowy, polewa) – 14 zł.
  • jajko na herbatniku ( biała czekolada, mango, herbatnik) – 17 zł.

Babeczki cupcake ( minimalne zamówienie 6 szt. – smaki patrz muffiny) :
1) z kremem i dodatkami( owoce,słodycze) – 10 zł.
2) z polewą czekoladową lub lukrem – 8 zł.
3) z kremem i dekoracją z masy cukrowej – 15 zł.
(wersja bez glutenu, bez cukru +5 zł. )

Muffiny ( minimalne zamówienie 6 szt. ) małe – 5 zł. ; duże – 8 zł.
– marchewkowe
– czekoladowe
– wanilowe z frużeliną owocową
– szpinakowe
– red velvet
(wersja bez glutenu, bez cukru +5 zł. )

Mus szampański ( minimalne zamówienie 4 sztuki, poj. 120ml ) 8 zł.

Cake pops w czekoladzie – od 7 zł.

Panna cotta (minimalne zamówienie 5 szt, poj. 100 ml) – 6 zł.

Tapioka (minimalne zamówienie 4 szt, poj 150 ml) – 9 zł.

Eklery ( minimalne zamówienie 4 szt. ) – 13 zł.

Mini Pani Walewska ( min. zamówienie 5 szt.) cena – 13 zł.

Pączek z domową konfiturą (zamówienie min. 10 szt. )- waga +-70 g – 10 zł.

Faworki – 250 gr – 23,50 zł.

Gniazda – pączki hiszpańskie – ( zamówienie min. 10 szt. ) – 7 zł

Rurki z kremem ( zamówienie min 10 szt. ) – 4 zł.

Donut fi 6,5 cm (min.zamowienie 6 szt.) – 4,5 zł.

Czy wystawiam paragony?

Oczywiście 🙂
Wystawiam fakturę do każdego zamówienia za wykonanie usługi gastronomicznej w miejscu wyznaczonym przez klienta.
Oferta jest wciąż udoskonalana o nowe pozycje.
Zapraszam do kontaktu.