Ciasta, Bezy

Wykonuję ciasta bez glutenu, bez laktozy, wegańskie – ich cena może być większa.
Jeśli potrzebna jest duża blacha a w cenniku nie ma podanej ceny, napisz a podeślę ofertę na maila.
Rozmiary ciast: Fi 24 – średnica 24 cm (12-14 kawałków); blacha – 20 x 38 cm.( 25-30 kawałków)
Minimalny czas na zamówienia ciast: 3 dni

Serniki Fi 24 ( pieczone, waga +- 2 kg zależy do rodzaju):
Klasyczny160 zł.
(maślany spód, aksamitny sernik na bazie sera twarogu, posypany cukrem pudrem, wersja bez glutenu cena bez zmian)
Dyniowy190 zł.
(maślany spód kakaowy, aksamitny sernik na bazie sera twarogu z dodatkiem pieczonej dyni, udekorowany żelką z żurawiny ( w okresie zimowym) lub malinami, wersja bez glutenu cena bez zmian)
Oreo200 zł.
(maślany spód kakaowy, aksamitny sernik na bazie sera twarogu z dodatkiem ciasteczek oreo, udekorowany kremem na bazie śmietany 36% i ciasteczkami oreo)
Snikers190 zł.
(maślany spód kakaowy, aksamitny sernik na bazie sera twarogu z dodatkiem karmelu, udekorowany karmelem i orzeszkami ziemnymi i kremem karmelowym, wersja bez glutenu cena bez zmian)
Mango220 zł.
(maślany spód kakaowy, aksamitny sernik na bazie sera twarogu z dodatkiem pulpy mango, udekorowany żelką z mango i kremem z białej czekolady, wersja bez glutenu cena bez zmian )
Bananowy190 zł.
(maślany spód kakaowy, aksamitny sernik na bazie sera twarogu z dodatkiem ganache bananowego, udekorowany kremem chantilly i wiórkami z czekolady )

CIASTA BEZ KREMU:
Szarlotka:
( maślane kruche ciasto, jabłka prażone) Fi 24 – 150 zł. blacha – 200 zł.
Strucla makowa ok 40 cm. ( ciasto drożdżowe, miód naturalny, mak, bakalie, cytrynowa polewa)- 100 zł.
Makowiec na kruchym spodzie ( maślane ciasto kruche, mak, miód naturalny, bakalie, orzechy, cytrynowa polewa) blacha – 190 zł.
Blok czekoladowy ciemny ( mleko w proszku, herbatniki, rodzynki, czekolada, waga +- 1 kg) – 100 zł.
Blok czekoladowy jasny ( mleko w proszku, owoce suszone, orzechy mix, biała czekolada, waga +- 1 kg) –120 zł.

BEZA ( bez glutenu):
10 osób – 175 zł.
15 osób – 280 zł.
18 osób – 350 zł.
20 osób – 385 zł.
– dwa blaty bezowe przełożone kremem mascarpone i frużeliną owocową, udekorowane kremem śmietanowym i świeżymi owocami sezonowymi.
– dwa blaty bezowe z kawałkami czekolady przełożone krem kawowy, udekorowane wiórkami czekolady
– dwa blaty bezowe przełożone kremem karmelowy udekorowane orzechami mix.
Dekoracja bezy: kwiaty, topper jest dodatkowo płatny

Rolada bezowa – 180 zł.
(ok. 10 osób, rolada bezowa z migdałami, kremem na bazie serka mascarpone, z frużeliną owocową, owocami sezonowymi, udekorowana kremem mascarpone i świeżymi owocami)

CIASTA Z KREMEM:
Brownie blacha – 180 zł.
(mega czekoladowe, wilgotne, krem karmelowy)
Raffaello blacha – 250 zł.
(ciasto przekładane: biszkopt kokosowy, krem waniliowy, dacquoise kokosowy, konfitura ananasowa, ganache kokosowy)
Karaibskie mango blacha – 250 zł.
(ciasto przekładane: ciasto jogurtowe z kawałkami mango, krem mango, mus jogurtowy, galaretka mango, waga ok. 2,3 kg)
Ciasto bananowa kawa blacha- 200 zł.
(ciasto przekładane: ciasto bardzo czekoladowe, nasączone kawą, karmelizowane banany, krem kawowy, krem śmietankowy)
Słonecznikowiec blacha – 180 zł.
(ciasto przekładane: biszkopt tłuszczowy, krem karmelowy, słonecznik prażony w karmelu)
Pani Walewska blacha- 180 zł.
(ciasto przekładane: maślane ciasto kruche, dżem domowy z czarnej porzeczki, krem budyniowy na żółtkach, beza z prażonymi migdałami)
Malinowa chmurka Fi 24 – 180 zł. blacha – 250 zł.
(ciasto przekładane: maślane ciasto kruche, mnóstwo malin galaretce, krem na bazie śmietany 36%, beza z prażonymi migdałami lub orzechami)
StefankaMiodownik blacha – 230 zł.
( ciasto przekładane: 3 blaty ciasta miodowego, krem grysikowy, polewa czekoladowa, waga ok. 2800 kg)
Truskawkowa lub wiśniowa chmurka Fi 24 – 160 zł. blacha – 230 zł.
(ciasto przekładane: maślane ciasto kruche, galaretka z dużą ilością truskawek lub wiśni, krem na bazie śmietany 36%, beza palona)
Snickers ( orzechowiec) waga ok. 2,5 kg, blacha – 260 zł.
(ciasto przekładane: 2 blaty ciasta miodowego, orzechy włoskie usmażone w karmelu, domowy karmel, polewa czekoladowa, krem budyniowy)
Tiramisu blacha – 230 zł.
(ciasto przekładane: biszkopt kakaowy, krem na bazie sera i mleka w proszku, biszkopciki, nasączenie kawą i % tylko na życzenie)
Marchewkowiec Fi 24 – 160 zł. blacha – 200 zł.
(ciasto marchewkowe, orzechy, krem serowy na bazie serka kanapkowego)
Czarny las Fi – 24 – 150 zł. blacha – 200 zł.
(ciasto przekładane: biszkopt kakaowy, wiśnie, krem na bazie śmietany 36%, wiórki z gorzkiej czekolady)
Leśny mech Fi 24 – 150 zł.
(ciasto przekładane: ciasto szpinakowe z nutką cytryny, krem na bazie śmietany 36%, sezonowe owoce)
Porzeczkowiec blacha – 200 zł.
(ciasto przekładane: ciasto czekoladowe, krem na bazie śmietany 36%, domowa konfitura z czarnej porzeczki, wiórki czekolady)

CIASTA BEZ GLUTENU, WEGAŃSKIE
Serniki – patrz wyżej
Szarlotka Fi 24 – 160 zł.
( maślane kruche ciasto na mąkach bez glutenu, jabłka prażone, możliwa wersja wegańska +10 zł.)
Malinowa chmurka Fi 24 – 190 zł.
(ciasto przekładane: maślane ciasto kruche na mąkach bez glutenu, mnóstwo malin w galaretce, krem na bazie śmietany 36%, beza z prażonymi migdałami lub orzechami, możliwa wersja bez mleka + 10 zł. )
Truskawkowa lub wiśniowa chmurka Fi 24 – 170 zł.
(ciasto przekładane: maślane ciasto kruche na mąkach bez glutenu, galaretka z dużą ilością truskawek lub wiśni, krem na bazie śmietany 36%, beza palona, możliwa wersja bez mleka + 10 zł. )
Ciasto Marchewkowe Fi 24- 170 zł.
( ciasto na mąkach bez glutenu, marchewka, migdały, orzechy, krem serowy)
Brownie Fi 24 – 160 zł.
( ciasto wegańskie, karmel daktylowy)
Szpinakowe Fi 24 – 190 zł.
( ciasto wegańskie tłuszczowe ze szpinakiem, krem na bazie śmietany wegańskiej z dodatkiem owoców liofilizowanych, żelka z owoców )