Ciasta, Bezy

Wykonuję ciasta bez glutenu, bez laktozy, wegańskie – ich cena może być większa.
Jeśli potrzebna jest duża blacha a w cenniku nie ma podanej ceny, napisz a podeślę ofertę na maila.
Rozmiary ciast: Fi 24 – średnica 24 cm (12-14 kawałków); blacha – 20 x 38 cm.( 25-30 kawałków)
Minimalny czas na zamówienia ciast: 3 dni

Serniki Fi 24 ( pieczone, waga +- 2 kg zależy do rodzaju):
Klasyczny150 zł.
(maślany spód, aksamitny sernik na bazie sera twarogu, posypany cukrem pudrem, wersja bez glutenu cena bez zmian)
Dyniowy160 zł.
(maślany spód kakaowy, aksamitny sernik na bazie sera twarogu z dodatkiem pieczonej dyni, udekorowany żelką z żurawiny lub maliny, wersja bez glutenu cena bez zmian)
Oreo150 zł.
(maślany spód kakaowy, aksamitny sernik na bazie sera twarogu z dodatkiem ciasteczek oreo, udekorowany kremem chantilly i ciasteczkami oreo)
Karmelowy160 zł.
(maślany spód kakaowy, aksamitny sernik na bazie sera twarogu z dodatkiem karmelu, udekorowany karmelem i orzeszkami ziemnymi, wersja bez glutenu cena bez zmian)
Mango160 zł.
(maślany spód kakaowy, aksamitny sernik na bazie sera twarogu z dodatkiem pulpy mango, udekorowany żelką z mango, wersja bez glutenu cena bez zmian )
Bananowy160 zł.
(maślany spód kakaowy, aksamitny sernik na bazie sera twarogu z dodatkiem ganache bananowego, udekorowany kremem chantilly i wiórkami z czekolady )

Tarty Fi 20 – 90 zł.
– kokos – limonka ( ganache kokosowy, curd limonkowy)
– karmel – orzechy ( karmel, orzechy mix, gorzka czekolada)
– biała czekolada – maliny ( ganache z białej czekolady, frużelina z malin, żelka z malin)
– owocowa ( migdałowy krem zapiekany, krem patisserie, świeże owoce)
– cytrynowa ( krem lemon curd, palona beza)

CIASTA BEZ KREMU:
Szarlotka:
( maślane kruche ciasto, jabłka prażone) Fi 24 – 100 zł. blacha – 140 zł.
Strucla makowa ( drożdżowa, miód naturalny, bakalie, cytrynowa polewa)- 100 zł.
Makowiec na kruchym spodzie ( maślany spód, mak, bakalie, orzechy, cytrynowa polewa) blacha – 170 zł.
Blok czekoladowy ciemny ( mleko w proszku, herbatniki, rodzynki, czekolada, waga +- 1 kg) – 100 zł.
Blok czekoladowy jasny ( mleko w proszku, owoce suszone, orzechy mix, biała czekolada, waga +- 1 kg) –120 zł.

BEZA ( bez glutenu):
10 osób – 150 zł.
15 osób – 180 zł.
14 osób – 210 zł.
20 osób – 300 zł.
– klasyczna beza, krem mascarpone, frużelina owocowa, świeże owoce sezonowe
– beza z kawałkami czekolady, krem kawowy
– beza klasyczna, krem karmelowy, orzechy mix.

Rolada bezowa – 150 zł.
(ok. 10 osób, beza klasyczna z migdałami, kremem na bazie serka mascarpone, z frużeliną owocową i owocami sezonowymi)

CIASTA Z KREMEM:
Brownie blacha – 170 zł.
(mega czekoladowe, wilgotne, krem karmelowy)
Raffaello blacha – 250 zł.
(ciasto przekładane: biszkopt kokosowy, krem waniliowy, dacquoise kokosowy, konfitura ananasowa, ganache kokosowy)
Karaibskie mango blacha – 250 zł.
(ciasto przekładane: ciasto jogurtowe z kawałkami mango, krem mango, mus jogurtowy, dasquoise kokosowy, galaretka mango, waga ok. 2,5 kg)
Ciasto bananowa kawa blacha- 200 zł.
(ciasto przekładane: ciasto bardzo czekoladowe, nasączone kawą, karmelizowane banany, krem kawowy, krem śmietankowy)
Słonecznikowiec blacha – 180 zł.
(ciasto przekładane: biszkopt tłuszczowy, krem karmelowy, słonecznik prażony w karmelu)
Pani Walewska blacha- 160 zł.
(ciasto przekładane: ciasto kruche, dżem z czarnej porzeczki, krem patissiere i beza z migdałami)
Malinowa chmurka Fi 24 – 150 zł. blacha – 230 zł.
(ciasto przekładane: ciasto kruche, maliny w galaretce, krem chantilly, beza z migdałami lub orzechami)
StefankaMiodownik blacha – 220 zł.
( ciasto przekładane: 3 blaty ciasta miodowego, krem grysikowy, polewa czekoladowa, waga ok. 2800 kg)
Truskawkowa lub wiśniowa chmurka Fi 24 – 140 zł. blacha – 200 zł.
(ciasto przekładane: ciasto kruche, galaretka z truskawkami lub wiśniami, krem chantilly, beza palona) Snickers ( orzechowiec) waga ok. 2,5 kg, blacha – 230 zł.
(ciasto przekładane: 2 blaty ciasta miodowego, orzechy włoskie w karmelu, karmel, czekolada, krem budyniowy)
Tiramisu blacha – 220 zł.
(ciasto przekładane: biszkopt kakaowy, krem na bazie sera i mleka w proszku, biszkopciki, nasączenie kawą i % tylko na życzenie)
Marchewkowiec Fi 24 – 150 zł. blacha – 200 zł.
(ciasto marchewkowe, orzechy, krem serowy na bazie serka kanapkowego)
Czarny las Fi – 24 – 150 zł. blacha – 200 zł.
(ciasto przekładane: biszkopt kakaowy, wiśnie, śmietana 36%, wiórki z gorzkiej czekolady)
Leśny mech Fi 24 – 150 zł.
(ciasto przekładane: ciasto szpinakowe z nutką cytryny, krem chantilly, sezonowe owoce)
Porzeczkowiec blacha – 180 zł.
(ciasto przekładane: ciasto czekoladowe, krem śmietanowy, konfitura z czarnej porzeczki, wiórki czekolady)

CIASTA BEZ GLUTENU, WEGAŃSKIE
Serniki – patrz wyżej
Szarlotka Fi 24 – 110 zł.
( maślane kruche ciasto na mąkach bez glutenu, jabłka prażone, możliwa wersja wegańska +10 zł.)
Malinowa chmurka Fi 24 – 150 zł.
(ciasto przekładane: ciasto kruche na mąkach bez glutenu, maliny w galaretce, krem chantilly, beza z migdałami lub orzechami, możliwa wersja bez mleka + 10 zł. )
Truskawkowa lub wiśniowa chmurka Fi 24 – 140 zł.
(ciasto przekładane: ciasto kruche na mąkach bez glutenu, galaretka z truskawkami lub wiśniami, krem chantilly, beza palona, możliwa wersja bez mleka + 10 zł. )
Ciasto Marchewkowe Fi 24- 150 zł.
( ciasto na mąkach bez glutenu, marchewka, migdały, orzechy, krem serowy)
Brownie Fi 24 – 150 zł.
( ciasto wegańskie, karmel daktylowy)
Szpinakowe Fi 24 – 170 zł.
( ciasto wegańskie, krem owoców leśnych, żelka z owoców leśnych)