Smaki tortów + atrakcje

Torty wykonywane są z wysokiej jakości, naturalnych produktów: jaj, mąki, masła 82%, śmietany 36%, mascarpone min.70 %, wysokogatunkowej czekolady, owoców świeżych lub mrożonych, orzechów, laski wanilii, wykonanego przeze mnie karmelu i frużeliny.

Nie używam gotowych mieszanek, sztucznych aromatów, margaryn, konserwantów, jaj w proszku – zero chemii.

Biszkopty pieczone są na jajkach lub wodzie z cieciorki.

Torty wykonuję tylko na indywidualne zamówienia i są ponczowane alkoholem tylko i wyłącznie na życzenie klienta.

Wszystkie kremy wykonywane są na bazie mascarpone min. 70 % i śmietany 36%.

Tort podany w romantycznej mgle:

Niesamowicie romantycznie może wyglądać weselny tort, wjeżdżający na salę w otoczeniu tajemniczej mgły, unoszącej się z tacy czy wózka. Efekt można wzmocnić, przygaszając światła i zapalając świece lub sztuczne ognie. Taki widok z pewnością na długo zapadnie w pamięci uczestników wesela ( https://www.youtube.com/watch?v=wuDf8t_uf0s )

Biszkopt klasyczny lub bezglutenowy:

  • jasny klasyczny
  • waniliowy
  • czekoladowy
  • czekoladowy z chili
  • cytrynowy
  • szpinakowy
  • orzechowy
  • makowy
  • migdałowy
  • marchewkowy
  • z aquafaba ( wegański)
  • lawendowy

Najbardziej popularne smaki mas:

  • śmietana z mascarpone ze świeżymi owocami
  • musy owocowe : malinowy, borówkowy, mango truskawkowy, jagodowy
  • kremy owocowe : lemon cudr, orange cudr, porzeczkowy, bananowy, wiśniowy. owoce leśne
  • krem czekoladowy
  • mus czekoladowy
  • krem stracciatella
  • krem oreo
  • krem : karmel lub solony karmel ( przeważnie z orzechami ziemnymi)
  • mus kawowy
  • krem chałwowy
  • krem kokosowy

Ekskluzywne smaki:

  • krem kawowy z whiskey
  • krem czekoladowy z whiskey
  • krem truflowy
  • krem tiramisu
  • krem szampański lub Prosecco
  • krem ferrero
  • krem orzechowy
  • krem pistacjowy
  • krem lawendowy
  • krem hibiskusowy

Biszkopt i krem lub mus to podstawa ale do tego polecam:

  • żelki owocowe,
  • frużeliny owocowe,
  • prażynki – chrupki

Biszkopt szpinakowy z nutką limonki przełożony musem z mango i mango, śmietaną z mascarpone ze świeżymi malinami, musem malinowym ze świeżymi malinami

Biszkopt czekoladowy przełożony musem z białej czekolady z frużeliną z czarnej porzeczki, Kremem czekoladowym, krem solony karmel z prażonymi orzeszkami ziemnymi

Biszkopt czekoladowy przełożony musem z białej czekolady, śmietaną z mascarpone ze świeżymi malinami, musem malinowym

Biszkopt szpinakowy przełożony kremem czekoladowym z żelką malinową, Kremem czekoladowym z prażynką, musem z białej czekolady i frużeliną z malinową

Biszkopt kakaowy przełożony dwa razy musem z mango i kemem czekoladowym ze świeżymi malinami

Biszkopt kakaowy przełożony kremem z czarnej porzeczki, kremem solony karmel z orzeszkami i musem czekoladowym z frużeliną z czarnej porzeczki

Jasny biszkopt przełożony musem z malin, musem z białej czekolady i musem z mango