Torty artystyczne
a) torty biszkoptowe: wykonywane są z wysokiej jakości, naturalnych produktów: jaj, mąki, masła 82%, śmietany 36%, mascarpone min.70 %, wysokogatunkowej czekolady, owoców świeżych lub mrożonych, orzechów, laski wanilii, wykonanego przeze mnie karmelu i frużeliny.
b) torty i ciasta wegańskie – wykonywane są tylko na produktach roślinnych, owoców świeżych lub mrożonych, orzechów, agaru, laski wanilii, wykonanego przeze mnie karmelu wegańskiego czy frużeliny.
c) torty i ciasta bez glutenu – używam mieszanek mąk- kokosowa, ryżowa, migdałowa, kukurydziana bez glutenu. Jednak w mojej kuchni alergen glutenu występuje więc wypieki są na produktach bezglutenowych jednak z alergenem.
d) bez laktozy lub białka zwierzęcego – wypieki na produktach mlecznych bez laktozy lub tylko na produktach roślinnych.
Torty klasyczne wykonywane są z naturalnych produktów: jaj, mąki, śmietany 36 %, mascarpone min. 70%, wysokogatunkowej czekolady, owoców świeżych lub mrożonych, wykonanego przeze mnie karmelu. Dekoracją tortów klasycznych są rozetki z kremu.
Nie używam gotowych mieszanek, sztucznych aromatów, margaryn, konserwantów, jaj w proszku – zero chemii – tylko BIO WYPIEKI.
Biszkopty tłuszczowe pieczone są na jajkach, mące, maślance, oleju lub wodzie z cieciorki ( wegański).
Torty wykonuję tylko na indywidualne zamówienia i są ponczowane alkoholem tylko i wyłącznie na życzenie klienta.
Wszystkie kremy wykonywane są na bazie mascarpone min. 70 % i śmietany 36%.
Tort podany w romantycznej mgle:
Niesamowicie romantycznie może wyglądać weselny tort, wjeżdżający na salę w otoczeniu tajemniczej mgły, unoszącej się z tacy czy wózka. Efekt można wzmocnić, przygaszając światła i zapalając świece lub sztuczne ognie. Taki widok z pewnością na długo zapadnie w pamięci uczestników wesela ( https://www.youtube.com/watch?v=wuDf8t_uf0s )
Biszkopt klasyczny:
- waniliowy
- czekoladowy
- cytrynowy
- szpinakowy
- orzechowy
- makowy
- migdałowy
- marchewkowy
- lawendowy
- z aquafaba ( wegański)
- biszkopt bezglutenowy (waniliowy, czekoladowy, cytrynowy, migdałowy)
Najbardziej popularne smaki kremów ( torty artystyczne):
- śmietana z mascarpone ze świeżymi owocami
- kremy owocowe : malinowy, borówkowy, mango, truskawkowy, jagodowy, lemon cudr, orange cudr, porzeczkowy, bananowy, wiśniowy, owoce leśne,
- krem czekoladowy
- krem stracciatella
- krem oreo
- krem : karmel lub solony karmel ( przeważnie z orzechami ziemnymi)
- krem tiramisu
- krem kawowy
- krem chałwowy
- krem kokosowy
Ekskluzywne smaki kremów ( torty artystyczne):
- krem kawowy z whiskey
- boczek karmelizowany
- mus czekoladowy z chilli
- krem czekoladowy z whiskey
- krem Prosecco
- krem orzechowy
- krem pistacjowy
- krem lawendowy
- krem hibiskusowy
Biszkopt i krem lub mus to podstawa ale do tego polecam:
- żelki owocowe,
- frużeliny owocowe,
- prażynki – chrupki
Najbardziej popularne smaki tortów:



podobnie wygląda krem z białej czekolady zamiast prosseco

Biszkopt czekoladowy przełożony kremem czekoladowym, kremem czekoladowym z wiśniami, kremem wiśniowym
