Smaki tortów + atrakcje

Torty artystyczne

a) torty biszkoptowe: wykonywane są z wysokiej jakości, naturalnych produktów: jaj, mąki, masła 82%, śmietany 36%, mascarpone min.70 %, wysokogatunkowej czekolady, owoców świeżych lub mrożonych, orzechów, laski wanilii, wykonanego przeze mnie karmelu i frużeliny.

b) torty i ciasta wegańskie – wykonywane są tylko na produktach roślinnych, owoców świeżych lub mrożonych, orzechów, agaru, laski wanilii, wykonanego przeze mnie karmelu wegańskiego czy frużeliny.

c) torty i ciasta bez glutenu – używam mieszanek mąk- kokosowa, ryżowa, migdałowa, kukurydziana bez glutenu. Jednak w mojej kuchni alergen glutenu występuje więc wypieki są na produktach bezglutenowych jednak z alergenem.

d) bez laktozy lub białka zwierzęcego – wypieki na produktach mlecznych bez laktozy lub tylko na produktach roślinnych.

Torty klasyczne wykonywane są z naturalnych produktów: jaj, mąki, śmietany 36 %, mascarpone min. 70%, wysokogatunkowej czekolady, owoców świeżych lub mrożonych, wykonanego przeze mnie karmelu. Dekoracją tortów klasycznych są rozetki z kremu.

Nie używam gotowych mieszanek, sztucznych aromatów, margaryn, konserwantów, jaj w proszku – zero chemii tylko BIO WYPIEKI.

Biszkopty tłuszczowe pieczone są na jajkach, mące, maślance, oleju lub wodzie z cieciorki ( wegański).

Torty wykonuję tylko na indywidualne zamówienia i są ponczowane alkoholem tylko i wyłącznie na życzenie klienta.

Wszystkie kremy wykonywane są na bazie mascarpone min. 70 % i śmietany 36%.

Tort podany w romantycznej mgle:

Niesamowicie romantycznie może wyglądać weselny tort, wjeżdżający na salę w otoczeniu tajemniczej mgły, unoszącej się z tacy czy wózka. Efekt można wzmocnić, przygaszając światła i zapalając świece lub sztuczne ognie. Taki widok z pewnością na długo zapadnie w pamięci uczestników wesela ( https://www.youtube.com/watch?v=wuDf8t_uf0s )

Biszkopt klasyczny:

  • waniliowy
  • czekoladowy
  • cytrynowy
  • szpinakowy
  • orzechowy
  • makowy
  • migdałowy
  • marchewkowy
  • lawendowy
  • z aquafaba ( wegański)
  • biszkopt bezglutenowy (waniliowy, czekoladowy, cytrynowy, migdałowy)

Najbardziej popularne smaki kremów ( torty artystyczne):

  • śmietana z mascarpone ze świeżymi owocami
  • kremy owocowe : malinowy, borówkowy, mango, truskawkowy, jagodowy, lemon cudr, orange cudr, porzeczkowy, bananowy, wiśniowy, owoce leśne,
  • krem czekoladowy
  • krem stracciatella
  • krem oreo
  • krem : karmel lub solony karmel ( przeważnie z orzechami ziemnymi)
  • krem tiramisu
  • krem kawowy
  • krem chałwowy
  • krem kokosowy

Ekskluzywne smaki kremów ( torty artystyczne):

  • krem kawowy z whiskey
  • boczek karmelizowany
  • mus czekoladowy z chilli
  • krem czekoladowy z whiskey
  • krem Prosecco
  • krem orzechowy
  • krem pistacjowy
  • krem lawendowy
  • krem hibiskusowy

Biszkopt i krem lub mus to podstawa ale do tego polecam:

  • żelki owocowe,
  • frużeliny owocowe,
  • prażynki – chrupki

Najbardziej popularne smaki tortów:

Jasny biszkopt przełożony kremem z malin ze świeżymi malinami, kremem z białej czekolady ze świeżymi malinami, kremem z mango z żelką z mango.
Biszkopt kakaowy przełożony kremem z czarnej porzeczki, kremem solony karmel z orzeszkami, kremem czekoladowym z frużeliną z czarnej porzeczki
biszkopt jasny, krem prosseco z frużeliną z truskawek, krem truskawkowy, krem prosseco z żelką truskawkową
podobnie wygląda krem z białej czekolady zamiast prosseco

Biszkopt czekoladowy przełożony kremem czekoladowym, kremem czekoladowym z wiśniami, kremem wiśniowym
biszkopt kakaowy przełożony kremem czekoladowym z whisky oraz kremem z karmelizowanym boczkiem