Transport i przechowywanie

Odbiór:

Odbiór osobisty następuje o godzinie ustalonej w trakcie rozmowy z klientem.

Na miejscu przyjmuję płatności tylko gotówką (proszę przygotować odliczone kwoty).

Torty i inne wypieki zapakowane są w kartonowe pudełka w związku z tym zaleca się aby przenosić je podtrzymując dno pudełka.

Transport:

Torty należy przewozić z zachowaniem wyjątkowej ostrożności na płaskiej powierzchni, zabezpieczony przed przesuwaniem się.

Zaleca się przewożenie tortu na podłodze np przed siedzeniem pasażera lub w bagażniku pod warunkiem, że nie ma tam nic co mogłoby uszkodzić tort.

Nie należy przewozić tortów na kolanach lub trzymając w rękach czy na pochyłym siedzeniu gdyż grozi to ich uszkodzeniem.

Jedź ostrożnie, bez gwałtownych hamowań, ostrych zakrętów 🙂

Przechowywanie:

Tort odebrany jest mocno schłodzony, wyjęty z lodówki o temp.3-5 stopni, stoi na grubym podkładzie i w pudełku do tego przeznaczonym.

Powinien zostać umieszczony w lodówce w ciągu 1 godziny od momentu jego odebrania.

Tort należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (zalecana temperatura to 3-5 stopnie C), pozbawionym intensywnych zapachów. Tort nie powinien być przechowywany wraz z mięsem oraz jajami. Częste otwieranie i zamykanie lodówki może spowodować uszkodzenie dekoracji.

Spożycie i krojenie:

Tort przydatny jest do spożycia w ciągu 3 dni. Wykonany jest ze świeżych, pełnowartościowych produktów. Nie posiada sztucznych dodatków, polepszaczy, stabilizatorów, które przedłużają jego datę przydatności do spożycia dlatego jego data przydatności jest dość krótka.

Torty w KREMIE należy wyjąć z lodówki na min. 20-30 minut przed momentem krojenia.

Torty w Masie Cukrową można kroić bezpośrednio po wyjęciu z lodówki.

Tort należy kroić długim ostrym nożem, zanurzonym w gorącej wodzie przed ukrojeniem każdego kawałka.

W torcie oraz w dekoracji mogą znajdować się wykałaczki, druciki dekoratorskie oraz inne dopuszczone do kontaktu z żywnością elementy stanowiące konstrukcję bardziej złożonej dekoracji. Oczywiście informuję o tym.

W związku z tym zalecam o zachowanie szczególnej ostrożności podczas konsumowania tortu, w szczególności dotyczy to dzieci – zalecany jest nadzór osoby dorosłej.

Nie ponoszę odpowiedzialności za uszkodzenia wynikające z nieostrożnego transportu oraz złego przechowywania wypieków (poza lodówką lub chłodnią).

Wykorzystuję takie produkty jak: jaja, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, orzechy, soja, w związku z czym tort może zawierać śladowe ilości wyżej wymienionych składników.

Wykonuję torty i inne wypieki bez glutenu, bez jaj, bez laktozy ale W MOJE KUCHNI WYSTĘPUJĄ ALERGENY !!!!!!

Niektóre ze stosowanych przez nas barwników mogą mieć wpływ na aktywność i skupienie u dzieci.